Stationsansvarig Servicetekniker- Vindkraft till Orrön Sweden i Skurup

Om företaget.
Under hösten 2022 köptes Slitevind av det Lundinägda börsnoterade bolaget Orrön Energy AB, https://www.orron.com/ . Tillsammans ska vi accelerera hållbara investeringar i energiomställningen inom vindkraft, solenergi m.m. Ända sedan 2015 har det funnits en vision om att bli ett av de ledande företagen inom landbaserad vindkraft i Sverige. Fokuset för verksamheten har sedan dess varit inriktad på att successivt utveckla och utöka produktionskapaciteten genom nyinvesteringar och förbättringsarbeten på existerande anläggningar. Bolaget växer med lönsamhet och har sedan 2015 ökat den årliga produktionen från cirka 75 GWh till ca 500 GWh vid tiden för Orröns köp, till att vi vid slutet av 2023 når 1 100 GWh.
Våra vindkraftverk är fördelade över stora delar av Sverige i SE2-SE4 med parker på t.ex. Gotland, Öland, Skåne, västkusten och Mellansverige. Visionen är fortfarande att vara en av de ledande företagen inom landbaserad vindkraft i Sverige. I Finland finns två parker och där kommer också ytterligare framtida expansion ske. Nu söker vi dig som vill fortsätta att utvecklas i din roll, är flexibel och brinner för förnybar energi. 

Om tjänsten.
Vi söker en stationsansvarig till vår teknikstation i Skurup, Skåne, som vi startade hösten 2022. Som stationsansvarig ansvarar du för att leda och planera det dagliga arbetet för dig själv och ytterligare en tekniker. Detta är en bred roll som innefattar varierande uppgifter inom service och underhåll.
Du kommer att jobba med driftövervakning, produktionsanalys och driftoptimering. Du arbetar också med service och underhåll på egna och delägda verk där vi inte har extern servicepartner. Det innebär också planering, beställning av reservdelar, hålla relevant reservdelslager etc. I parker med fullserviceavtal består din uppgift av kompetent uppföljning och utvärdering av leverantörens arbete genom återkommande möten, produktionsanalys m.m. Teamkulturen är väldigt viktig så vi söker dig om arbetar bra tillsammans med andra människor. Du kommer att arbeta ihop med vår andra tekniker i Skurup, men också ihop med de övriga service- och förvaltarteamen i Visby.

Kvalifikationer.
·       Arbetar helst som vindkraftstekniker idag.
·       Antingen arbetar som elektriker idag eller har elektrisk gymnasiebakgrund.
·       Du kan också ha en bakgrund som servicetekniker i en mekanisk industri.
·       Vi söker en person med stort driv och prestationsfokus som är självständig, rationell, förändringsorienterad och är detaljmedveten.
·       Du är strukturerad, bra på att planera och gillar ordning och reda.
·       Du drivs av att lösa problem, felsökning och får saker att fungera.
·       Du tycker om att ta ledarrollen.

Ansökan.
Werkstadsfolket sköter denna rekrytering åt Orrön Sweden Energy AB.
Det innebär att din ansöka skickas till nb@werkstadsfolket.se och hanteras av Werkstadsfolkets personalavdelning. Vi förstår att alla inte har ett färdigt CV, saknar du det får du gärna fylla i formuläret så tar vi resten över telefon!
För frågor och funderingar kring tjänsten kan du ta kontakt med vår personalchef på Werkstadsfolket:
Nijazi Behrami, 0430-481 07
Välkommen med din ansökan!